11 Mart 2015 Çarşamba

Ev yapımı süt dilimi



Malzemeler
Hamuru İçin:
4 adet yumurta,
1 su bardağından 2 parmak eksik un
çeyrek su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
çeyrek su bardağı kakao
2 yemek kaşığı su

Kreması İçin:
1 paket sıvı krema
1 paket sade krem santi
1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı
Kreması için; sıvı kremayı mikser ile 4 dakika kadar çırpalım. Üzerine krem şantiyi, vanilya şekeri, limon suyunu ve balı ekleyip çırpmaya devam edelim. Buzdolabına kaldıralım ve kek soğuyana kadar buzdolabında bekletelim. Hamuru için; bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyup mikser ile yaklaşık 4 dakika köpürene kadar çırpalım. Üzerine vanilya şekerini, tuzu, kakaoyu, suyu ve unu ilave edip mikser ile 3 dakika çırpalım. Tepsiye yağlı kağıdı serelim ve üzerine kek hamurunu döküp Önceden ısıtılmış 170° fırında 10 dakika pişirelim. Kek pişer pişmez yağlı kağıtla birlikte tezgaha alalım. Üzerine temiz yağlı kağıdı koyup ters çevirelim ve elimizle hafifçe bastıralım. (yağlı kağıt daha kolay çıkıyor) Sonra keki soğumaya bırakalım. Kek soğuduktan sonra dilim dilim keselim. (24 dilim çıkıyor 12 adeti alt kısmı için 12 adet üzeri için) Dilimlediğimiz kekin üzerine krema sürüp diğer keki üzerine kapatalım. 1 saat buzdolabında dinlendirelim ve servis yapalım.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder