- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Tereyağını tenceremize alalım. Eriyince üzerine unu ekleyelim ve ıslak deniz kumu kıvamına gelene kadar karıştırarak kavuralım. Un kokusu çıksın. Sonra üzerine yavaş yavaş süt ekleyerek karıştıralım. Sütün tamamını döktükten sonra helvamız ılıyacaktır. Bir yumurta sarısı koyalım, şekerini ilave edelim. Sürekli karıştırarak koyulmasını sağlayalım. Yeterince koyulduğunda göz göz olacaktır. Altını kapatalım. ( Eğer gereği kadar karıştırmayıp başında duramadıysanız top top olduysa blendırdan geçirebilirsiniz ) koyulaşan helvayı ocaktan alıp bir paket vanilyayı da ekledikten sonra borcama ya da benim gibi toprak kaplara koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dk üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hem sıcak hemde soğuk yenilebilen, isterseniz kabından çıkarıp dilimleyebileceğiniz kıvamda, sıkılmadan yiyebileceğiniz harika bir lezzet Afiyet olsun ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder