20 Haziran 2017 Salı

Laz baklavası

Laz baklavası tarifi malzemeler: 14 adet baklava yufkası 150 gram tereyağı 4 adet yumurta sarısı 7 su bardağı süt 1,5 su bardağı toz şeker 4 çorba kaşığı nişasta 4 çorba kaşığı pirinç unu 1,5 bardak toz şeker 1 su bardağı suLaz baklavası tarifi hazırlanışı:Muhallebiyi hazırlamak için, süt tencereye konur.Üzerine şeker ilave edilir ve şekerin erimesi için kaynayana kadar ara ara karıştırılır.Ayrı bir kapta yumurta sarıları, nişasta ve pirinç unu karıştırılır.Karışım kaynayan süte yavaş yavaş eklenir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir.Bu arada yufkaların ara katları için tereyağı eritilir.Diğer tarafta şerbeti için toz şeker ve su bir tencereye konur ve ocakta şeker eriyene kadar karıştırılır.Kaynamaya başlayınca da 4 dakika kadar kaynatılarak ocaktan alınır.14 adet yufkanın yarısı tepsiye her katı eritilmiş tereyağı ile yağlanarak dizilir.Yufkaların yarısı yağlanınca ilk sıcaklığı çıkan muhallebi yufkaların üzerine dökülür.Kalan yufkalar da diğer yarısı gibi her katı yağlanarak dizilir. En üstüne de kalan eritilmiş tereyağı dökülür ve kareler halinde kesilir.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Pişince fırından çıkarılır ve iyice soğumuş olan şerbeti dökülür.

Yazının tamamı: http://www.hurriyetaile.com/yemek-tarifleri/sizden-gelenler/laz-baklavasi-tarifi_5055.html?utm_source=hurriyet&utm_medium=anasayfa&utm_campaign=link5?utm_source=copy-paste&utm_medium=copy-paste&utm_campaign=copy-paste-with-url

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder