28 Mart 2015 Cumartesi

Inegöl Köfte


İnegöl Köfte Yapılışı

Bir kaba suyu, karbonatı ve limon suyunu koyup karıştıralım.
Soğanı rendeleyip suyunu sıkalım. Soğanın suyunu kullanmayacağız.
Tüm malzemeleri karıştırıp iyice yoğuralım.
1 gece buzdolabında dinlendirelim.
Ertesi gün buzdolabından çıkarıp tekrar yoğuralım.
Ben krema sıkma poşetine doldurup uzun uzun köfteler hazırladım. Siz farklı şekillerde de yapabilirsiniz.
Hazırladığımız köfteleri az yağlı kızgın tavada kızartalım.
İnegöl Köfteleri sıcak olarak servis yapın.
İnegöl köfte sanıldığı gibi zor değil.
Normal köfteden ne farkı var derseniz içerisinde ekmek, yumurta ve maydanoz yok.
İçine katılan karbonat sayesinde yumuşacık ve lastik kıvamında oluyor.
Önemli kısmı yoğurduktan sonra 1 gece kesinlikle buzdolabında beklemesi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder