14 Mart 2015 Cumartesi

Karamelli Muhallebi


Karamelli Muhallebi Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 4 bardak süt
  • 3 kaşık nişasta
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 buçuk bardak toz şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık

Karamelli Muhallebi Yapılışı

Önce karamelini yapalim, kuru bir tencereye şekerimizi dökelim ateş kısık olacak, şeker esmerleşinceye kadar ateşte tutacağız. Fakat bu esnada şekeri karıstımayacağız. Rengi koyulaşınca yarım su bardağı su dokelim. Tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştıralım ve ateşi söndürelim. Muhallebi yapma islemine geçelim, önce yumurtayı çırpıp sütü ve nişastayı iyice karıştırıyoruz ve karamel yaptığımız tencereye yavaş yavaş dökerek pişiriyoruz Daima karıştımamız gerekir çünkü nişasta topaklasmasın. En son pişmeye yakın yağını koyuyoruz. Sıcakken kaselere döküp fındıkla süslüyoruz.
Not: Tereyağı muhallebiye parlaklık, kaymak görüntüsü ve lezzeti verir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder