26 Haziran 2015 Cuma

Ev Yapımı Tuzlu Çubuk


Malzemeler
200 gr. tereyağı ya da margarin
3 çorba kaşığı sulu yoğurt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 yumurta sarısı (akı üzerine sürülecek)
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağı un
üzeri için:
yumurta akı, susam, çörekotu
Hazırlanışı
Un ve kabartma tozu karıştırılıp diğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur elde edilir. Buzdolabında bir süre bekletilir. Ardından tezgaha biraz un serpilip mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve her parça el içinde yuvarlatmak suretiyle uzun silindirler ya da çubuklar haline getirilir. Çok ince olmamasına ve uzunluğunun da bir karış kadar olmasına dikkat edilir. Şekil verilen her bir çubuk, önce çırpılmış yumurta akına, sonra da susam ya da çörekotuna batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder