1 Temmuz 2015 Çarşamba

TUZLU PASTANE KURABİYESİ



 
(35-40 adet minik kurabiye)
Malzemeler
Yarım paket oda sıcaklığında margarin
yarım çay bardağı zeytinyağı/sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
çeyrek çay bardağı üzüm sirkesi
1 yumurta(akı içine ,sarısı üzerine)
yarım paket kabartma tozu
çörekotu,susam
3 bardak kadar un

Yoğurma kabımıza margarin,sıvıyağ,yumurta akı,p.şekeri,tuz,mahlep ve sirkeyi koyup elimizle margarini iyice pürüzsüzleştiriyoruz.En son içine kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ilave ediyoruz.Hamurumuzun yumuşak kalacağı ancak ele yapışmayacağı kıvama kadar yavaş yavaş un ilavesine devam ediyoruz.
Hamurdan fındık kadar parçalar koparıp elimizle ince uzun rulo şekli veriyoruz.İki ruloyu yanyana getirip birbirine sarıp resimdeki büzgü şeklini elde ediyoruz.Bu aşamada kurabiye kalıplarınızdanda faydalanabilirsiniz.Kalıp kullanmak daha az zamanınızı alacaktır.Yağlanmış tepsimize şekil verdiğimiz hamurlarımızı dizip üzerlerine yumurta sarısı ve arzuya göre çörek otu-susam serpiyoruz.175 derece ön ısılı fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Not:İsterseniz hamuru bir kaç parçaya bölüp içine kırmızı biber,kekik veya zeytin ilave edebilirsiniz.
Pişerken yaydığı sirke kokusu sizi paniğe sürüklemesin ,çünkü soğuyunca kesinlikle tadını ve kokusunu almayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder