4 Ekim 2015 Pazar

Bagel

Malzemeler
10 gram instant maya 
Bir buçuk su bardağı ılık su 
2 çorba kaşığı tozşeker 
Üç buçuk su bardağı un 
1 çorba kaşığı tuz 

Haşlamak için: 
2 litre su 
3 çorba kaşığı tozşeker 

Üzeri için: 
Çırpılmış yumurta sarısı
Susam
Haşhaş tohumu 


Bagel Yapılışı

Mayayı ılık su ve tozşeker ile karıştırıp, 3 dakika dinlendirin. Derin bir kaba 2 su bardağı un ile tuzu eleyip, mayalı karışıma katın. İyice karıştırıp, birbirine yedirin. Kalan unu da ekleyip, iyice karıştırın. Düz bir zemine un serpip, hamuru 5 dakika yoğurun. Sert bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamuru, zeytinyağı sürülmüş bir kaseye alıp, üzerine bir bez örtün. Hamur iki misli kabarana dek dinlendirin ve 10 bezeye ayırın. Elinizde yuvarlayıp, 4 dakika dinlendirin. Parmağınızla üstten ve alttan hamurların ortalarına bastırarak delik açın. 30 dakika daha dinlendirin. Haşlamak için büyük bir tencerede 2 litre suyu kaynatın. İçine tozşeker ekleyip karıştırın. Kaynayan suyun içine her seferinde 3 bagel atın ve her iki yüzünü de haşlayın. Önceden ısıtılmış ve yağlı kağıt kaplanmış fırın tepsisine, aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Dilerseniz susam ve haşhaş tohumu serpip, 35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder