22 Haziran 2016 Çarşamba

GÖREN BEĞENDİ

GÖREN BEĞENDİ MALZEMELER
KÖFTESİ İÇİN:

1 kilo dana kıyma 
1 adet bayat ekmeğin içi 
1 adet yumurta 
2 adet soğan 
Yarım demet maydanoz 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı kimyon 
1 çay kaşığı pul biber 
ISPANAKLI HARÇ İÇİN:
1 kilo ıspanak 
yemekleri1 adet soğan 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
1 çay kaşığı pul biber 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı tuz

SALÇALI SOS İÇİN:

2 yemek kaşığı domates salçası

ÜZERİ İÇİN:
Yumurta

HAZIRLANIŞI
1 kilo dana kıyma , 1 adet bayat ekmeğin içi , 1 adet yumurta , rendelenmiş 2 adet soğan , yarım demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı tuz , 1 tatlı kaşığı karabiber , 1 çay kaşığı kimyon , 1 çay kaşığı pul biber karıştırılarak yoğurulur. Bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı konulur. İçerisine yemeklik doğranmış soğan konularak kavrulur. Ispanaklar doğranıp tavaya eklenir. Baharatları ve tuzu da ilave edilip ıspanaklar hafif yumuşayınca ocaktan alınır. Kıymalı harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve ortası bastırılarak çanak şekli verilir. Kıyma çanakları fırın tepsisine dizilir. Ispanaklı harç çanaklara konur. 2 yemek kaşığı domates salçası tavada zeytinyağı ve sıcak suyla inceltilerek kavurulur. Bu sos kıyma çanaklarının içine gelmeyecek şekilde fırın tepsisine dökülür. Gören beğendiler önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Fırından çıkartıldıktan sonra çanakların içine birer yumurta kırılır ve bu kez 150 dereceye ayarlanmış fırına tekrar atılır. Yumurtalar istenilen kıvamda pişene pişirilir. 
çanakkale mutfağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder