Malzemeler:
- 4 büyük patlıcan
- Dilimlenmis Parmesan peynir
- 1 baş kuru soğan(küp seklinde)
- 1 adet Havuc
- 1 adet Kereviz sapi
- 2-3 diş sarımsak
- 1 kg dogranmis Domates
- 1 adet feslegen
- 500 gr.Kuzu eti(kücük küp seklinde dogranmis)
- tuz, karabiber, kırmızı biber Maydanoz
- Sosu icin:
Patlicanlar yuvarlak dilimler halinde kesilip cok az sekilde yagda kizartilir.
Sos icin:Kereviz(ince dogranmis saplari),Havuc,Sogan bir kapta teragi ile kavrulur ve
küp seklinde dogranmis etler ilave edilir 40-50 dakika su ilave edilerek pisirilir.Pistikten sonra
Domates ve digerleri ilave edilir;Feslegen,tuz karabiber,kirmizi biber,maydanoz.
Hazirlanisi:
1 dilim patlican üzerine sos ve parmesan parcasi,tekrar üzerine patlican vs..
bu siralama devam ederek 2-3 kat yapilip 10-15 dakika Firina sürülür .
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder