2 Temmuz 2015 Perşembe

Fırında Kaşarlı Patlıcan


 


  • Malzemeler:

  • 4 büyük patlıcan
  • Dilimlenmis Parmesan peynir
  • 1 baş kuru soğan(küp seklinde)
  • 1 adet Havuc
  • 1 adet Kereviz sapi
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 kg dogranmis Domates
  • 1 adet feslegen
  • 500 gr.Kuzu eti(kücük küp seklinde dogranmis)
  • tuz, karabiber, kırmızı biber Maydanoz
  • Sosu icin:

Patlicanlar yuvarlak dilimler halinde kesilip cok az sekilde yagda kizartilir.
Sos icin:Kereviz(ince dogranmis saplari),Havuc,Sogan bir kapta teragi ile kavrulur ve 
küp seklinde dogranmis  etler ilave edilir 40-50 dakika su ilave edilerek pisirilir.Pistikten sonra 
Domates ve digerleri ilave edilir;Feslegen,tuz karabiber,kirmizi biber,maydanoz.

Hazirlanisi:

1 dilim patlican üzerine sos ve parmesan parcasi,tekrar üzerine patlican  vs..
bu siralama devam ederek 2-3 kat yapilip 10-15 dakika Firina sürülür .
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder