11 Temmuz 2015 Cumartesi

Tereyağlı Minik Ekmek


 Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un,
  • Yarım su bardağı mısır unu,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket instant maya (10 gr),
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • 100 gr yumuşak tereyağı,
  • 1 su bardağı sulu yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı sirke.
Üzeri İçin:
  • Sıvı yağı.

Tereyağlı Minik Ekmek Yapılışı

Bir kaba unun yarısını, mısır ununu, kabartma tozunu, instant mayayı, karbonatı, tuzu ve toz şekeri koyup harmanlayalım.
Üzerine tereyağını ve sirkeyi ilave edip iyice karıştıralım.
Sulu yoğurdu ve kalan unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamuru tezgaha alıp parmak kalınlığında açılalım ve yuvarlak bir kalıpla kesip tepsiye dizelim.
Ekmeklerin üzerine sıvı yağı sürüp önceden ısıtılmış 180° fırında pişirip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder