Malzeme Listesi
|
---|
x3 Adet Yufka
1 Çay Bardağı Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı Tereyağı İç Harcı İçin: 5 Adet Haşlanmış Patates 100 Gram Kaşar Peyniri Toz Kırmızı Biber Karabiber Tuz Mantolamak İçin: 2 Yemek Kaşığı Pekmez 2 Su Bardağı Su Susam |
Hazırlanışı:
|
Çıtır çıtır enfes lezzetli bir börek tarifi… Patates püreli susamlı börek tarifimizin öncelikle iç harcını harcını hazırlamaya başlıyoruz.
Geniş bir kaseye haşlanmış patatesleri rendeliyoruz. Üzerine tuz, karabiber ve toz kırmızı biber serpiyoruz. 100 gram kaşar peyniri de üzerine rendeliyoruz. Patatesli iç harcımızı yoğuruyoruz. Şanti torbasına hazırladığımız patates püresini dolduruyoruz. Diğer taraftan 3 adet yufkayı üst üste diziyoruz. Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını alıyoruz. Eritiyoruz. Eriyen tereyağını ocaktan alıyoruz. Üzerine 1 çay bardağı zeytinyağını boşaltıyoruz. Karıştırıyoruz. Yufkamızı 8 eşit üçgen parçaya kesiyoruz. Üçgen yufkaların üzerine tereyağlı zeytinyağı karışımından fırça ile sürüyoruz. Şanti torbasından patates püresini üçgen yufkamızın geniş kenarına sıkıyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlıyoruz. Daha sonra kenardaki yufkaları iç harcın üzerine kapatıyoruz. Ardından rulo şeklinde sarıyoruz. Bu şekilde tüm yufkaları rulo şeklinde sarıyoruz. Ayrı bir tarafta geniş bir tabağa 2 su bardağı suyu boşaltıyoruz. 2 yemek kaşığı pekmezi ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Ayrı bir tabağa da susamı boşaltıyoruz. Hazır olan patates püreli susam böreğimizi önce pekmezli su karışımına batırıp, çıakrtıyoruz. Daha sonra susama buluyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine patates püreli susamlı böreğimizi diziyoruz. 15 – 20 dakika kadar sosunu çekmesi bekletiyoruz. Daa sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. |
11 Temmuz 2015 Cumartesi
Patates Püreli Susamlı Börek Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder