21 Eylül 2015 Pazartesi

Belis Tatlısı

 Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo hazır baklavalık yufka,
  • 5 yumurta,
  • 400 gr. krema,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 2 paket kabartma tozu,
  • 2 paket  şekerli vanilin.
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı toz şeker,
  • 3 su bardağı su,
  • Çeyrek limon suyu.

Belis Tatlısı Yapılışı

Derin bir kap içerisinde, yumurtalar toz şekerle birlikte iyice çırpılır.
Sıvı yağ, irmik ve krema konulup çırpmaya devam edilir.
Ardından vanilin ve kabartma tozu da katılıp çırpılarak harcı hazır edilir.
Fırının tepsisinin içerisine, bir tane yufka konulur üzerine 3 yemek kaşığı hazırlanan harçtan konulup, her tarafına güzelce sürülür.
Karışım yaklaşık 15 yufkaya, her katına olmak üzere güzelce sürülüp yaydırılır.
Kalan harç son yufkanın üzerine dökülüp, her yerine gelecek şekilde yaydırılır.
Önceden ısıtılmış 175° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Şerbeti için  gerekli malzemeler tencerenin içerisine konulup 10 dakika kadar kaynatılır ve ılınması sağlanır.
Pişen belis tatlısı ılındıktan sonra üzerine ılınmış şerbet ilave edilir ve şerbetini çekmesi için bekletilir.
Şerbetini çeken belis tatlısı, tercihe göre süslenip, dilimlenerek servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder