11 Temmuz 2015 Cumartesi

Mahlepli Poğaça Tarifi

Karıştırma kabına unu alıyoruz. Üzerine mahlepi ve tuzu serpiyoruz. Karıştırıyoruz.Ortaya yaş mayayı alıyoruz.üzerine unu ve sıvıyağı boşaltıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını ilave ediyoruz.


Malzeme Listesi


1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Bardağı Süt
4 Su Bardağı Un
Yarım Paket Yaş Maya
1 Çay Bardağı Mısırözü Yağı
1 Yemek Kaşığı Mahlep
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Aldığı Kadar Su
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Susam

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına unu alıyoruz. Üzerine mahlepi ve tuzu serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Ortaya yaş mayayı alıyoruz. Üzerine sütü ve sıvıyağı boşaltıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını ilave ediyoruz. Az da ılık su döküyoruz. Un almadan ortadaki malzemeleri karıştırıyoruz. Ortadaki malzemeler iyice karıştıktan sonra yavaş yavaş unu da alarak yoğurmaya devam ediyoruz.

Hamurun kıvamına göre azar azar ılık su ekliyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp, yuvarlıyoruz. Hamur bezelerini tezgahın üzerine alıyoruz.

Avuç içimizle tezgah üzerinde ileri geri hareket ettirerek fitil hazırlıyoruz. Hazırladığımız fitilleri de düğüm şekilde doluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Mahlepli poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.

Susam serpiyoruz. Tepside ve oda sıcaklığında yarım saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder