21 Eylül 2015 Pazartesi

Şambali

 Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı un,
  • 1,5 su bardağı yoğurt,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 2 paket kabartma tozu.
Üzeri için;
  • Fıstık.
Şurup için;
  • 3 su bardağı şeker,
  • 2,5 su bardağı su,
  • 4-5 damla limon suyu.

Şambali Yapılışı

Bir kabın içerisinde yoğurt ve toz şeker iyice karıştırılır
Diğer malzemelerde sırası ile ilave edilip iyice çırpılır.
Hazırlanan kek harcı, yağlanmış fırın tepsisine boşaltılır.
Üzerine sıra sıra fıstıklar dizilir.
Önceden ısıtılan 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
Tatlı pişerken bir yandan şurup için şeker ve su tencerenin içerisine konulup kaynatılır.
Ateşi kapatmaya yakın limon suyu eklenip ocaktan alınır ve ılınması için bekletilir.
Şambali piştikten sonra ılınması beklenir ve ılık şerbet üzerine dökülüp, şerbetini çekmesi için bekletilir.
Şerbeti çekip iyice soğuyan şambali tatlısı, dikdörtgenler şeklinde dilimlenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder