Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta,
- Yarım su bardağı şeker,
- Yarım su bardağı sıvı yağ,
- 1 su bardağı ceviz,
- 1 su bardağı hindistan cevizi,
- 1 su bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya.
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker,
- 2,5 su bardağı su.
Gürcü Tatlısı Yapılışı
Yumurta ve şeker bir kabın içerisine alınıp, iki katına çıkıncaya kadar çırpılır.
Üzerine sıvı yağ, ceviz ve hindistan cevizi konulup, karıştırılır.
Un, vanilya ve kabartma tozu da ilave edilip karıştırılır.
Borcam tepsi yağlanır ve hazırlanan kek harcı içerisine boşaltılıp, borcama güzelce yaydırılır.
Hazırlanan harç az görünebilir fakat piştikten sonra iki katına çıkacaktır.
Önceden ısıtılan 200° fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Şerbeti hazırlamak için, su ve şeker 5 tencereye alınıp, kaynamaya bırakılır.
5 dakika kaynaması yeterli olacaktır. Sonrasında ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır.
Tatlı ve şerbet ikisi de ılık olarak buluşturulur.
Gürcü tatlısı şerbetini çekip, iyice soğuduktan sonra servis edilebilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder