Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr. kıyma,
- 1 adet soğan,
- 3 diş sarımsak,
- 1 dilim ekmek içi,
- 1 tutam maydanoz,
- Tuz,
- Karabiber,
- 1 yumurta.
Garnitür olarak;
- Domates,
- Kırmızı biber kızartması,
- Tereyağlı ev eriştesi,
- Patates kızartması,
Akçaabat Köfte Yapılışı
Köfte için, soğan sarımsak ve ekmek içi rondodan geçirilir.
Kıyma yoğurma kabına alınır ve rondodan geçirilen ekmekli soğan, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve karabiber ilavesi ile iyice yoğrulur.
Elde edilen köfte harcından parçalar alınır ve yuvarlanarak şekillendirilir.
Hazırlanan köfteler dinlenmeye bırakılır.
Akçaabat köfte dinlenirken patates ve kırmızı biberler kızartılır.
Erişte haşlanıp hazır edilir.
Daha sonra köfteler az yağlı tavanın içerisinde arkalı önlü olarak kızartılır.
Akçaabat köfteler kızartıldıktan sonra hazırlanan garnitürlerle birlikte servise sunulur.
Kıyma yoğurma kabına alınır ve rondodan geçirilen ekmekli soğan, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve karabiber ilavesi ile iyice yoğrulur.
Elde edilen köfte harcından parçalar alınır ve yuvarlanarak şekillendirilir.
Hazırlanan köfteler dinlenmeye bırakılır.
Akçaabat köfte dinlenirken patates ve kırmızı biberler kızartılır.
Erişte haşlanıp hazır edilir.
Daha sonra köfteler az yağlı tavanın içerisinde arkalı önlü olarak kızartılır.
Akçaabat köfteler kızartıldıktan sonra hazırlanan garnitürlerle birlikte servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder