3 Ekim 2015 Cumartesi

Kaşarlı Tavuk Köftesi

Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü,
  • 3 dilim ekmek içi,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • Bir tutam maydanoz,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pulbiber,
  • Kimyon,
  • Kekik,
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar.
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ.

Kaşarlı Tavuk Köftesi Yapılışı

Tavuk etleri rondodan geçirilerek derin bir kap içerisine alınır.
Soğan ve sarımsaklar rendelenip, tavuğun üzerine ilave edilir.
Ekmekler suda ıslatılır ve suyu sıkılıp, karışıma eklenir.
Yumurta ve baharatlarda eklendikten sonra iyice yoğrulur.
Hazırlanan tavuk köftesi harcı buz dolabına kaldırılıp 1 saat dinlendirilir.
Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve el hafif ıslatılıp ortası içli köfte gibi oyularak açılır.
İçerisi kaşar rendesi ile doldurulup kapatılır ve yuvarlanıp yassı şekil verilir.
Şekillendirilen kaşarlı tavuk köftesi çok az sıvı yağ konulup kızdırılan teflon tavanın içerisinde arkalı önlü olarak kızartılır.
Pişirme işlemi bittikten sonra, sıcak olarak hemen servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder