Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr. kıyma,
- 1/2 su bardağı un,
- 1/2 su bardağı irmik,
- 1 tane rendelenmiş kuru soğan,
- 5 diş sarımsak,
- 2 tane yumurta,
- Karabiber,
- Kimyon,
- Tuz.
Tekirdağ Köftesi Yapılışı
Malzemelerin tümü bir kabın içerisine konulup karıştırılır ve iyice yoğurulur.
Yoğrulan köfte harcı bir gece buzdolabında dinlendirilir.
Ertesi gün dolaptan çıkartılıp, tekrar yoğurulur ve parçalar kopartıp elde yuvarlanarak uzun köfteler yapılır.
Eğer köfteler ele yapışırsa el zeytinyağıyla hafif yağlanıp şekil verilebilir.
Mangalda yada sıvıyağda önlü arkalar olarak kızartılıp, sıcak sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder