3 Ekim 2015 Cumartesi

Kıymalı Pastane Poğaçası

Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya,
  • Yarım su bardağı sıvıyağ,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 paket margarin,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • Aldığı kadar un.
Üzerine sürmek için;
  • 1 adet yumurtanın sarısı,
Kıymalı harç için;
  • 250 gr kıyma,
  • 1 adet büyük boy soğan,
  • yarım demet maydanoz,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ.
Kıymalı Pastane Poğaçası Tarifi
O kadar lezzetli bir poğaça tarifi ki sevmeyenlerin bile 2’şer 3’er yediği müthiş bir lezzet. Biz kıymalı olarak yaptık Ama siz isterseniz sade, peynirli, patatesli nasıl seviyorsanız, istediğiniz her türlü yapabilirsiniz. Gelelim bu yumuşacık, pufuduk, lezzetli, kıymalı pastane poğaçası tarifine;

Kıymalı Pastane Poğaçası Yapılışı

Yoğurma kabının içerisine, tamamı oda sıcaklığına olan malzemelerin, un hariç hepsi konulup güzelce karıştırılır.
Karışan malzemelerin üzerine, un azar azar ilave edilir ve hamur kulak memesi yumuşaklığı kıvamında bir hamur yoğurulur.
Kıvamını alan hamur 3-4 dakika kadar iyice yoğurulması gereklidir.
Yoğurulan hamur, mayalanması için 1 saat kadar üzeri örtülerek dinlendirilir.
İç harcı için, Kıyma tavanın içerisine alınıp suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
Suyunu çekince içerisine, sıvıyağ ve ince doğranan soğan ilave edilir.
Soğanlar kavrulduktan sonra baharatlar eklenir ve ocaktan alınır.
Mayası gelen hamurda parçalar kopartılır, avuç içerisinde açılıp ortasına kıymalı harçtan konur ve kapatılır.
Hazırlanan kıymalı poğaça, yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine dizilir.
En son olarak hazırlanan poğaçalar, üzerine yumurta sarısı sürülerek çatal ile çizikler atılıp hazır hale getirilir.
200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder