20 Aralık 2015 Pazar

Halka Tatlısı

Halka Tatlısı Hamuru Malzemeleri

  • 2 su bardağı su
  • 50gram tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı irmik

Halka Tatlısı Şerbeti Malzemeleri

  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Tarif Detayları

  • Porsiyon : 10
  • Hazırlanış : 30 dakika
  • Pişirme : 15 dakika
  • Toplamda : 45 dakika

Yapılışı

  1. Halka tatlımızı yapmaya tencerimize suyumuzu alarak başlıyoruz. Isınan suyun içine ereyağımızı atıp erimesini sağlıyoruz ve kaynayan suya unumuzu ilave ediyoruz. Malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz.
  2. Malzememizi daha kolay soğuması için bir kasenin içine alıyoruz.
  3. Geçiyoruz şerbetimizi hazırlamaya ve suyumuzu tencerenin içine alıp üzerine de şekerimizi ekledikten sonra karıştırıyoruz. Kaynayan şerbetimizin üzerine limon suyunu ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  4. Ilımış olan hamurumuzu alıyoruz ve diğer malzemelerimiz olan irmik nişasta ve 1 adet yumurtamızı da üzerine ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Hamur yoğuruldukça diğer iki yumurtamızı da yavaş yavaş üzerine ilave ediyoruz ve hamurumuz pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğuruyoruz.
  5. Pürüzsüz bir kıvam almış olan hamurumuzu krema poşetine dolduruyoruz ve oda sıcaklığında olan yağımızın içine halka şeklinde sıkıyoruz.
  6. Halka şeklinde sıktığımız hamurların ucunu makas yardımıyla kesiyoruz. Bıçak kullanmıyoruz çünkü hamurumuzun şekli bozulacaktır.
  7. Halka tatlısı hamurlarımızı sıktıktan sonra güzelce kızartıyoruz.
  8. Kızaran halka tatlılarımızı hemen soğuk şerbetimizin içine alıyoruz.
  9. Soğuk şerbetin içinde 2 dk bekleyen halka tatlı hazır ve artık servis tabağına alınabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder