Halka Tatlısı
Halka Tatlısı Hamuru Malzemeleri
- 2 su bardağı su
- 50gram tereyağı
- 3 adet yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı irmik
Halka Tatlısı Şerbeti Malzemeleri
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Tarif Detayları
- Porsiyon : 10
- Hazırlanış : 30 dakika
- Pişirme : 15 dakika
- Toplamda : 45 dakika
Yapılışı
- Halka tatlımızı yapmaya tencerimize suyumuzu alarak başlıyoruz. Isınan suyun içine ereyağımızı atıp erimesini sağlıyoruz ve kaynayan suya unumuzu ilave ediyoruz. Malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz.
- Malzememizi daha kolay soğuması için bir kasenin içine alıyoruz.
- Geçiyoruz şerbetimizi hazırlamaya ve suyumuzu tencerenin içine alıp üzerine de şekerimizi ekledikten sonra karıştırıyoruz. Kaynayan şerbetimizin üzerine limon suyunu ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Ilımış olan hamurumuzu alıyoruz ve diğer malzemelerimiz olan irmik nişasta ve 1 adet yumurtamızı da üzerine ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Hamur yoğuruldukça diğer iki yumurtamızı da yavaş yavaş üzerine ilave ediyoruz ve hamurumuz pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğuruyoruz.
- Pürüzsüz bir kıvam almış olan hamurumuzu krema poşetine dolduruyoruz ve oda sıcaklığında olan yağımızın içine halka şeklinde sıkıyoruz.
- Halka şeklinde sıktığımız hamurların ucunu makas yardımıyla kesiyoruz. Bıçak kullanmıyoruz çünkü hamurumuzun şekli bozulacaktır.
- Halka tatlısı hamurlarımızı sıktıktan sonra güzelce kızartıyoruz.
- Kızaran halka tatlılarımızı hemen soğuk şerbetimizin içine alıyoruz.
- Soğuk şerbetin içinde 2 dk bekleyen halka tatlı hazır ve artık servis tabağına alınabilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder