Taban harcı;
- 2 paket burcak bisküvi
- 50 gr tereyağ
- yarım çay kaşığı tarçın
üst harcı;
- 260 gr toz şeker
- 30 gr süzme yoğurt
- 60 gr labne peynir
- 6 adet yumurta
- 40 gr normal yoğurt
üzeri için;
- frambuaz yada ahududu
- şeffaf jöle
Bisküviler makineden çekilir. Tarçın karıştırılır. Daha sonra eritilmiş tereyağ ile harmanlanır. Kalıba konulur. Üstünden bardak vs ile ezilir.
Üst harcın yapılışı: toz şekeri ve labne peyniri mikserde çırpılır. Daha sonra süzme yoğurt ilave edilir. Daha sonra normal yoğurt ilave edilir en son yumurtalar azar azar yedirilir.
Toplamda 10-15 dk çırpılır. Sürekli hızlı devirde çırpılacak. Boza kıvamında olması gerekiyor.
Üst harcın yapılışı: toz şekeri ve labne peyniri mikserde çırpılır. Daha sonra süzme yoğurt ilave edilir. Daha sonra normal yoğurt ilave edilir en son yumurtalar azar azar yedirilir.
Toplamda 10-15 dk çırpılır. Sürekli hızlı devirde çırpılacak. Boza kıvamında olması gerekiyor.
not: fırına konulup 1 saat pişecek. Limon sarısı gibi bir renk olcak. çok kızarmıyor.
İlk başta ortası şişiyor sonra sönüyor.
not: tepsinin yarısına yakın biraz su konulacak.
İlk başta ortası şişiyor sonra sönüyor.
not: tepsinin yarısına yakın biraz su konulacak.
Üstüne frambuaz yada böğürtlen konulup onun üstüne şeffaf jöle dökülür. (şeffaf jöleniz yok ise koymaya gerek yok. Jölenin görevi hem görünüş hem de meyveler bozulmasın diyedir. )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder