27 Ocak 2016 Çarşamba

Yumuşacık Peynirli Tuzlu Pasta


Yumuşacık Peynirli Tuzlu Pasta Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 çay bardağı yoğurt (benim çay bardağım büyüktü )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 bütün yumurta ve yarım akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Alabildiğince un ve 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
  • Susam ve yumurta sarısı
İç malzemesi :
  • Beyaz peynir

Yumuşacık Peynirli Tuzlu Pasta Tarifi'nin Yapılışı

Un hariç diğer malzemeler kabin içerisinde karıştırılır sonra azar azar un ilave edilir ele yapışmayan hamur elde edilir, yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılıp avuç içi ile açılıp peynir konup kapatılır, üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam dökülür önceden ısıtılmış fırına sürülüp yaklaşık 20 dakika pişirilir fırından çıkan tepsisinin üzeri kapatılır, ilk sıcağı çıktıktan sonra afiyetle yenilir yanına da güzel demlenmiş çayda çok güzel gider yapanların eline sağlık afiyet olsun.
Yumuşacık Peynirli Tuzlu Pasta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder