Malzemeler:
- 35 gr. yaş maya
- 1/4 cup soğuk su
- 3 1/2 cup un ( 440 gr.)
- 4 large yumurta
- 1/3 cup şeker (70 gr.) üstüne serpmek için ektra şeker gerekli olucak.
- 1 çay kaşığı tuz
- 200 gr. tereyağı, oda sıcaklığında
- Kızarmak için sıvı yağı
Yapılışı:
Bu hamuru stand mixer kullanarak yoğurursanız en iyi sonucu alırsınız. Elle yoğuruyorsanız çok iyi yoğurmanız gerekli...- Mayamızı suyun içinde eritelim.
- Büyük bir kabın içine un, yumurta, şeker ve tuzu karıştıralım.
- Mayayı ekleyelim ve stand mikser kullanıyorsanız orta devirde, yoğurma aparatını kullanarak, 2 dakika, eğer elle yoğuruyorsanız hamur pürüzsüz bir hal alana kadar yoğurmalısınız.
- Tereyağını küçük küpler halinde hamura yedirelim. Stand mixer ile 7 dakika, elle yoğuruyorsak parlak, pürüzsüz, ele ve kaba yapışmayacak bir hal alana kadar yoğuralım.
- Eğer hamur yapışırsa, 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
- Kabı strech filmle kapatıp 20 dakika oda sıcaklığında bekletelim.
- Kabaran hamuru yumruğumuzla ortadan bastırarak söndürelim.
- Hafifçe yağladığımız bir tepsinin içine, hamuru ellerimizle yayarak, kare şeklinde açalım ve üstünü strech filmle kaplayıp buzdolabında bir gece veya en az 8 saat dinlendirelim.
Mayalandıktan sonra:
Bu hamuru kızartırken et veya şeker termometresine ihtiyacınız olacak. Çünkü yağın ısısı çok önemli..- Hamuru buzdolabından alalım ve tezgahı unlayıp, hamuru tezgaha koyalım.
- Hafif hareketlerle, merdane yardımıyla, bir parmak kalınlığında açalım.
- Pişirme kağıdını tezgaha veya tepsiye yayalım ve hafifçe yağlayalım.
- Açtığımız hamuru çay bardağıyla veya kurabiye kalıbıyla yuvarlaklar şeklinde keselim.
- Yağladığımız kağıdın üstüne dizelim.
- Üstünü yapıştırmadan sterch filmle sarıp, oda sıcaklığında 60- 90 dakika, kabarıp iki katına ulaşana kadar bekletelim.
- Geniş bir kaba 1 su bardağı kadar şeker koyalım. Hamurları kızarttıktan sonra şekerin içinde yuvarlayacağız.
- Eğer kızartmak için fritöz kullanacaksanız yağın sıcaklığını 160 dereceye ayarlayalım.
- Eğer ocakta yapacaksanız, çift tabanlı bir tencereye yağı döküp, 160 dereceye ulaşana kadar ısıtalım. Termometreyle kontrol edelim.
- Hamurları yağın içine atalım ve altın sarısı olana kadar, her bir tarafını 4'er dakika kızatalım.
- Hazırladığımız şeker dolu tabakta yuvarlayalım.
- See more at: http://www.pinarsdesserts.com/2014/09/bomboloni-italyan-donut.html#sthash.xZicqHI6.dpuf
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder