11 Temmuz 2015 Cumartesi

Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi


Maya yumuşadıktan sonra üzerine süt ve sıvıyağını ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Yumurtaları kırıyoruz. Tu ve şekeri serpiyoruz.




Malzeme Listesi
1 Paket Yaş Maya
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Ilık Su
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Tutam Tuz
Alabildiği Kadar Un
Arası İçin:
1 Kase Kaşar Peynir Dilimi
Üzeri İçin:
1 Kase Karvulmuş Susam
1 Çay Bardağı Su
2 Yemek Kaşığı Pekmez
Hazırlanışı:
Mayayı geniş bir kaseye alıyoruz. Üzerine ılık suyu döküyoruz. Elimizle yoğurarak mayayı eritiyoruz.

Maya yumuşadıktan sonra üzerine süt ve sıvıyağını ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Yumurtaları kırıyoruz. Tu ve şekeri serpiyoruz. Daha sonra hamurun kıvamına göre azar azar un ilave ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.

Hazırladığımız hamurun üzerini kapatıp, 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp, yuvarlıyoruz. Tezgaha alıyoruz. Parmaklarımızla genişleterek biraz açıyoruz.

Hamurun üzerine 1 dilim kaşar peyniri koyuyoruz. Kapatıyoruz. Tüm hamur bezelerini aynı şekilde hazırlıyoruz. Ayrı bir tarafta bir kaseye pekmezi ve suyu boşaltıyoruz. Ayrı bir tabağa da susamı alıyoruz.

Hazırladığımız kaşarlı simit poğaçaları ilk önce pekmezli suya, ardından da susama buluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Son olarak kaşarlı simit poğaçaların üzerinden bıçakla kesikler atıyoruz.

Tepside ve oda sıcaklığında 15 dakika kadar mayalandırıyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder