11 Temmuz 2015 Cumartesi

Soğanlı Pita Tarifi

Geniş bir kaseye 4 su bardağı unu boşaltıyoruz. Üzerine biraz tuz serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Unun ortasını açıyoruz. Ortaya 1 paket yaş mayayı alıyoruz.






Malzeme Listesi
4 Su Bardağı Un
1 Paket Yaş Maya
1 Çay Bardağı Süt
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz
Su
İç Harcı İçin:
4 Adet Soğan
4 Diş Sarımsak
100 Gram Kıyma
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Tutam Maydanoz
Toz Kırmızı Biber
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Soğanlı pita tarifimizin ilk önce hamurunu hazırlamaya başlıyoruz.

Geniş bir kaseye 4 su bardağı unu boşaltıyoruz. Üzerine biraz tuz serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Unun ortasını açıyoruz. Ortaya 1 paket yaş mayayı alıyoruz. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını boşaltıyoruz. Biraz da su ekliyoruz.

Un almadan ilk önce ortadaki sıvı malzemeleri karıştırıyoruz. Ortadaki sıvı malzemeler iyice karıştıktan sonra yavaş yavaş unu da alarak yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurun kıvamına göre azar azar su ekliyoruz.

Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurun üzerine temiz bir havlu örtüp, mayalanmaya bırakıyoruz. Bu arada soğanlı pita tarifimizin iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. 4 adet soğanı yarım ay şeklinde doğruyoruz.

Geniş tavamıza biraz sıvıyağ döküyoruz. Üzerine doğradığımız soğanları alıyoruz. İnce kıyılmış sarımsağı da tavamıza alıyoruz. Kavuruyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine kıymayı ilave ediyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz.

Kıyma da kavrulduktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ekliyoruz. Kavuruyoruz. Salça da kavrulduktan sonra değirmenden tuz ve karabiber kırıyoruz. Toz kırmızı biberi serpiyoruz. Karıştırıyoruz.

Tavamızı ocaktan alıyoruz. Soğanlı iç harcın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozları ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Bu arada mayalanan hamurdan 20 adet beze koparıp, yuvarlıyoruz. Hamur bezelerinin üzerine un serpiyoruz.

Merdane yardımıyla tatlı tabağından biraz daha küçük hamurlar açıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsilerine açtığımız hamurlardan 10 tanesini yerleştiriyoruz. Hamurların üzerine iç harcı paylaştırarak yayıyoruz.

Üzerlerine de kalan 10 tane hamuru kapatıyoruz. Hamurlarının kenarlarının daha kolay yapışması için, hamurların kenarlarına biraz su sürüyoruz. Hazır olan soğanlı pitaları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder