Kazandibi
Kazandibi için Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 250 gram şeker
- Pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Kazandibi Yapılışı
- Kaynayan süte, şekeri ve biraz suyla ezilmiş pirinç ününü karıştırıp katın.
- Karıştırmaya devam ederek 15 dakika pişirin.
- Az yağlanmış ve üzerine pudra şekeri serpilmiş tepsiye boşaltın.
- Altının kahverengi bir renk alması için sadece altı yanan fırında veya ocakta çevirerek kızartin.
- Kazandibinin tepsiden kolayca alınabilmesi için tepsiyi hemen soğuk suya tutun.
- İki dakika kadar tuttuktan sonra soğumaya bırakın.
- İyice soğuduğunda tatlıyı karelere bölün.
- Bir spatula yardımı ile kaldırıp, ikiye katlayın.
- Yanık kısmı üstte olacak şekilde servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder